Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I månens vänkrets

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Karin letar efter nytt svar på en gammal fråga: Vem är jag? Och hon börjar söka när hon måste – när äktenskapet rämnar. Och när hon kan – i medelåldern. Då, när kraften är som störst – och förmågan. Då ger sig Karin in i psykets vilda djungel och upptäcker att hon verkligen är mycket mer än hon anat. Att det finns band som förenar kvinnan med jorden, människan, träden, djuren och vinden. Hon upptäcker att allt egentligen är ett. Eller sker detta bara i hennes eget inre? Kanske – kanske inte. Kanske är inre och yttre det samma? Kanske ser gränser inte ut som hon tror? Som hon trodde.
Plötsligt, mitt i sökandet, tappar Karin greppet om vad som är verkligt och overkligt. Då kommer Selma till hennes hjälp. Selma tvingar Karin att ta sin egen styrka på allvar. Tvingar henne att använda sina verkliga men obekanta förmågor. Manar henne fram mot egna gränser. In mot djupet av sitt allra innersta.
Karins egna vardagsbestyr fungerar som nödvändiga stränder när hon dyker ner i det omedvetnas världshav. Arbetet som ekonomichef, vänskapen med Eva, flytten till en ny bostad och så Bengt, mannen som lägger golv, mannen som ger henne ett stadigt underlag – om hon vill. Allt detta räddar Karin från att drunkna i alltför djupt vatten, från att fastna i illusioner.

(text från bokens omslagsflik)
Vägen till uråldrig kvinnlig kunskap!

I medelåldern startar Karin en resa där hon söker efter sina egna konturer. Och hon stiger ner i det djupt mänskliga - det sårbara. Hon öppnar dörren till smärtan, sorgen och rädslan. Och upptäcker att känslorna är kulisser. Bakom döljer sig orörda vidder. Karin finner sin glädje bakom sorgen, sin styrka bakom rädslan och oändlighetens gåvor bakom smärtan. Och hon finner tillgångar hon aldrig trodde var möjliga; kraft att hela, telepatiska förmågor och tidens trösklar. Hon finner ljuset.

I månens vändkrets är en fristående fortsättning på Yvonne Terjestams debutroman Äppelmåne. Boken handlar om sårbarhet och inåtblickande. Om gränser och gränslöshet.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk