Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prinsens list ; Slaget om Sethanon

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Prinsens list (Kriget om Rämnan 5)

En märklig vind sveper genom Midkemia, dag efter dag. Dess invånare blir illa till modsn är de tycker sig känna ett förebud om ondska.

Snart väntar också en slutlig kraftmätning mellan ording och kaos. I norr har prins Aruthas svurne antagonist, moredhelernas ledare Murmandamus, samlat sina styrkor för att krossa Kungliga riket och utlämna det åt magiska krafter. Både Midkemia och Kelewan står inför det allvarligaste hotet någonsin, och magikern Pug är övertygad om att det är den mycket gamla och skräckinjagande varelsen Fienden som bakom Murmandamus bidar sin tid.

Under festligheter vid hovet i Krondor inträffar så det som inter får hända igen en attack mot prinsens liv, och denna gång är utgången oviss.

Pug och barndomskamraten Tomas måste nu bege sig till andra världar för att söka svaren på det senaste årets dramatiska händelser. Spåren leder återigen till den gäckande Marcos den Svarte.

(B. Wahlström)


Slaget om Sethanon (Kriget om Rämnan 6)

Pug och Tomas har med hjälp av draken Ryath rest genom tiden till andra världar för att söka orsaken till det som hotar Midkemia och Kelewan. De söker upp den gamla världen Aals orakel, som säger att de måste finna Marcos den Svarte. Till slut lyckas de spåra trollkarlen till en paradisliknande ö, där de alla tre genom Fiendens verk blir fångar i en redan passerad tid. De måste snabbt häva förtrollningen för att kunna komma till prins Aruthas undsättning.

Samtidigt är prinsen och hans följe på väg norrut för att ta upp striden med moredhelernas ledare Murmandamus.

I den väl befästa staden Armengar möts prinsen och Murmandamus i en första blodig sammandrabbning. Men Murmandamus har en alldeles särskild plan. Han samlar åter sina styrkor och marcherar mot staden som är hans egentliga mål. Sethanon.

(B. Wahlström)

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

255

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk