Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ryttaren på den vita hästen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Wiktor Norins nya roman Ryttaren på den vita hästen är en färgstark och spännande skildring med verklighetsbakgrund från proklamationen av den israeliska staten 1948 och kriget mellan judar och araber.

Schejken Muhammed el-Alamis uppbrott med sin stam från slätten, byarna och gårdarna och färd till gränsen blir tillett mäktigt drama, där den gamle schejkens sonson Ismael och dennes judiske vän Benjamin spelar huvudrollerna. Den ofrånkomliga händelseutvecklingen, som skiljer judar och araber från varandra, får sin tillspetsning i skilsmässan mellan Ismael och Benjamin. Det öde som drabbar Benjamins flickvän Debora rymmer en gripande och smärtfylld symbolik.

Det stormar, det krigas, det stänker av blod i denna roman av Wiktor Norin. Men bortom blodsutgjutelsen, bitterheten och hatet skymtar gryningen till en ny dag med en fredligare framtid över folken i och kring Det heliga landet.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

192

Förlag

Språk