Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gingo

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Hemma hos Gingo råder ständig skräck och osäkerhet. Hans stora mamma Samaka väger 140 kilo, är störst i byn och ilsket lagd. Hon gör inte mycket annat än äter och slår sina barn. Gingos pappa Jeremaia är pastor, men trots att han predikar om Guds kärlek ser han inte ens till att hans egna barn har skor på fötterna.
Gingo och hans syskon söker tröst hos farmor Makasi, som har ett outtömligt förråd av sagor. Hon berättar om dumma hyenor, kloka kaniner och om eldsprutande drakar som flyger fram över himlen. Hos farmor får man näring åt fantasin och en trygg famn att sova i.
Men så en dag får Gingos syster Litia nog av slagen och elakheterna därhemma. Halt som hon är rymmer hon sin väg med ojämna steg och försvinner.
Gingos äventyrliga jakt på systern leder honom in till den stora staden där han söker bland barer och nattklubbar. Ett rykte säger att Litia har hamnat i klorna på Basikabalaa, ledare för ett fruktat gangstergäng.
Med farmor Makasis hjälp repar han mod att våga utmana ondska och faror, och får längs vägen också nya vänner bland killarna inne i staden. Stödd av sin märkligt allvetande farmor beger sig Gingo in i den oländiga djungeln för att leta rätt på gangsterledarens fäste.
Solomon Mwambua är förr 1952 i Kenya, och kom till Sverige 1980. Gingo, en afrikansk pojkes uppväxt är en till stora delar självbiografisk skildring av en afrikansk pojkes uppväxt […].

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

en afrikansk pojkes uppväxt

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

177

Förlag

Språk