Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I nöd och lust

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Anne Morrow Lindbergh, maka till Atlantflygaren Charles Lindbergh, är ett välkänt namn för svensk publik sedan hennes bok "Gåva från havet" utkom 1957. Den lilla volymen med sina fint formulerade tankar om den moderna kvinnans plats i liv, arbete och mänskliga relationer har visat sig ha ett budskap till vår tids kvinnor - den har gått ut i mer än 20.000 exemplar.
I sin nya bok har hon som tema valt äktenskapet och kärleken - ett tema som genomförs med rika variationer. Ramen är ett romantiskt junibröllop med solsken och blommor i ett burget amerikanskt hem, förankrat i traditioner från New England. Som språkrör för sina kloka och insiktsfulla reflexioner väljer Anne Morrow Lindbergh några av dem som samlats till vigseln, äkta makar ur två släkter och vänkretsar, den unga tärnan och brudgummens franske best man. Vigselritualens välbekanta ord kommer dem att minnas, kommer dem att försjunka i tankar och självrannsakan. För de unga ligger äktenskapet fortfarande i framtiden, som något spännande och löftesrikt. Hos de äldre väcks andra stämningar till liv. De ser tillbaka på sina egna äktenskap - hur det började, hur det kunde ha blivit och hur det blev - i varm tacksamhet eller frätande besvikelse, i mognad tillgivenhet eller kall likgiltighet. Anne Morrow LIndbergs bok spänner över äktenskapets alla stadier och yttringar, den visar oss både det självlysande uppenbara och de dolda underströmmarna. Liksom "Gåva från havet" har den ett djupt mänskligt budskap.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

269

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

202

Språk

Översättare