Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vreden rör på sig

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Detta är den efterlängtade och fristående uppföljaren till Under den evigt blå himlen. Temudjin har blivit vald till Khan. I alla väderstreck står härskare som är starkare fullt stridsberedda. Mongolerna lever under det ständiga hotet att bli förintade. Temudjin-Khan eftersträvar fred men krigen avlöser varandra och böljar fram och tillbaka över stäppen.

Med militär genialitet, och genom att ingå oväntade förbund med arvfiender, lyckas Temudjin-Khan nå en viss styrka. Men medan han segrar på slagfälten uppstår svåra slitningar mellan olika klaner, även inom khanens egen familj. Kusin står mot kusin. Broder mot broder. Söner reser sig mot sina fäder.

Temudjin-Khan visar sin vilja av järn. Den vilja som en dag kommer att göra honom till världens största och mest fruktade härskare: Djingis Khan.
(Baksidestext)
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Det blev en hektisk tid för kuraltajen. Problemen hopade sig för Temudjin-Khan och hans förtrogna. Han sände dem än hit än dit.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
Andra boken om hur Temudjin blev utvald till Djingis Khan
En roman om Djingis Khan
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
482
Språk