Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den tatuerade flickan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hon sitter där på utomhuskaféet. Alma utan efternamn. En blek, småfet, tatuerad tjej utan arbete, utan pengar. Är det inte märkligt att just hon får jobbet att ordna upp livet för den 38-årige doktor Joshua Moses Seigl som är djupt försjunken i en nyöversättning av Vergilius? Men så blir det. Trots att hon hatar allt vad han står för. Rik, bildad och jude. Och hon har väl knappast några karaktärsdrag som kan tilltala honom. Ingen av dem förstår den andra. Här handlar det om rasism åt båda hållen. Knappast politiskt korrekt.
Seigl råkar ramla under en promenad. Hur är det fatt? Han vägrar att erkänna den neurologiska sjukdom som kommer att ta hans liv. Och blir alltmer beroende av den tatuerade flickan.
Joyce Carol Oates är en av USA:s mest framstående författare. Hennes senaste böcker på svenska är Blonde, Mitt i livet och Jag ska ta dig dit.

(Bonnier)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

290

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk