Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dem oss skyldiga äro

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En ung familj lämnar Sverige för att arbeta med bistånd och hjälp i Latinamerika. Femton år senare återvänder de formade av en annan kontinent. Vilka var det som gav sig av och vilka är det som återvänder?

I parallella handlingar gör två kvinnor var för sig något oåterkalleligt som blir avgörande inte bara för dem själva. Vad är godhet? Och vem är det som hjälper vem?

I Cilla Naumanns femte roman flätas en väv av frågeställningar, där inga färdiga eller slutliga svar finns, inga enkla förklaringar. Det är en rik och berörande berättelse som öppnar för tankar. Cilla Naumann debuterade 1995 med romanen Vattenhjärta, som belönades med Katapultpriset, och har sedan skrivit ytterligare tre romaner. Den senast utgivna är den mycket uppmärksammade Dom, som även sålts till flera länder.

(Bonnier)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

311

Språk