Barns tankar om barn

Typ

aforismer, samlingar

Beskrivning

- Om inte bebisen tål pappan börjar den kräkas, mycket mer än den brukar.

Oliver, 6 år

- Om bebisen har gjort något som är jättebra ska man berömma den - även om det luktar.

Lucas, 7 år

- Jag tror att vuxna dricker vin för att de vill bli som barn igen.

Ida, 8 år
Ofta häpnar vi som vuxna över de klarsynta och ofta obarmhärtigt ärliga kommentarer och meningar som kan komma ur barns munnar. Efter succéerna med Barns tankar om kärlek och Barns tankar om mormor & morfar, farmor & farfar har turen kommit till hur barn ser på sin egen tillkomst och vardag. Barns tankar om barn är en underbar liten presentbok där barn mellan 6 och 10 år berättar - inte bara om vad de tycker om sina syskon - utan även om hur barn kommer till världen, varför man döps och hur en bra uppfostran går till.


Danska Grethe Dirckinck-Holmfeld har rest runt och intervjuat barn om deras tankar i en rad olika ämnen. Barns tankar om barn är den tredje boken i denna serie roliga och ömsinta böcker som blivit en enorm försäljningsframgång i Danmark och sålt i över 30 000 exemplar i Sverige. (Bonnier Fakta)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

163 [2]

Språk

Översättare

Lisätietoja

Sammanställd av Grethe Dirckinck-Holmfeld

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk