Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att uppfinna sanningen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Anne Elisabet från Amiens är en av trehundra brodöser som på 1000-talet samlats i ett nordfranskt slott. Brodöserna ska under drottningens överinseende skapa ett konstverk med en prakt och storslagenhet som kommer att hänföra generationer - Bayeuxtapeten.
John Ruskin, den engelske konsthistorikern och socialfilosofen, företar 1880 en resa till Amiens, vars blomstringstid nu endast gör sig påmind genom dess storslagna gotiska katedral. En katedral som Ruskin har ett mycket personligt förhållande till.

Konsten och medeltiden är sammanhållande knutar i den väv som Marta Morazzonis roman bildar.
Mellan den unga brodösen Anne Elisabet och den åldrade, tillbakablickande John Ruskin ligger 800 år. Ändå möts deras livsberättelser.
Morazzoni ger läsaren historien om Anne Elisabet och John Ruskin på det pricksäkert förtätande språk som blivit hennes signum.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

131

Förlag

Språk

Översättare