Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

2 röda minuter

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Allt hänger på två ynka minuter. Det vet alla som befinner sig på fel sida om lagen. Så lång tid har man på sig att råna en bank innan polisen kommer. Bryter man mot tvåminutersregeln hamnar man garanterat i fängelse. Och det är inte alla som håller sig till reglerna...
Max Holman är en före detta bankrånare som suttit av sitt straff och äntligen ska bli utsläppt. Allt han längtat efter är att återfå kontakten med sin son, som ironiskt nog har gått och blivit snut under tiden. Men när Holman får veta att sonen blivit kallblodigt nedskjuten tappar friheten all sin lockelse. I stället axlar han fadersrollen och svär på att rentvå sin son och få fast hans mördare. Han tar hjälp av den före detta FBI-agenten Katherine Pollard - samma kvinna som en gång satte dit honom själv.

Robert Crais började sin bana som manusförfattare i Hollywood till omtyckta TV- serier som "Spanarna på Hill Street" och "Miami Vice". Sedan dess har han hunnit skrivit tretton spännande deckare, varav flera har hamnat på New York Times bestseller-lista, bland andra "The Last detective", "Hostage" (som blev film med Bruce Willis) och "L.A. Requiem". Hans romanfigur Elvis Cole är redan kult- förklarad i deckarkretsar.
Nu för första gången på svenska, i översättning av Expressen-krönikören Mats Olsson.

"Den som uppskattar en äkta nagelbitare kan sluta leta. Den hårdkokte Robert Crais får till det som ingen annan. Totalt omöjlig att lägga ifrån sig, eller "unputdownable" som vi säger."
New York Times Bestseller.

(Kriminalförlaget)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

390

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk