Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sömntuta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är inte vanligt att unga kvinnor dör av stroke, men när tre olika fall inträffar på kort tid väcks misstankar om att allt inte står rätt till. När man sedan upptäcker spår av benzodizepiner i den enas blodprov blir dödsorsaken ändrad från ”naturlig död” till mord.
Polisen famlar i blindo ända tills mördaren tycks begå ett misstag. Alison Willets överlever – hon kan se, höra och känna – men är oförmögen att röra sig eller kommunicera med omvärlden.
Kommissarie Tom Thorne står inför ett fall som inte liknar något annat och snart inser han att det inte var Alison som var misstaget utan de tre andra kvinnorna. Vad gärningsmannen är ute efter är inte att ta livet av sina offer utan att försätta dem i ett tillstånd där de varken är levande eller döda!

(Minotaur)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Thorne avskydde blotta tanken på härdade poliser. En härdad polis var en värdelös polis. Precis som härdat lim. Han hade helt enkelt bara ... resignerat. Inför ett utslaget offer med skallfraktur och ordet SLUSK inkarvat i bröstet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

378

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk