Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den befriade bruden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Abraham B. Yehoshua är en skarp iakttagare av det sociala och politiska livet i Israel. Medryckande och levande skildrar han ett samhälle där judar och araber försöker leva tillsammans.

Jochanan Rivlin är professor i Mellan Östern-studier vid universitetet i Haifa. Han lever i ett varmt och kärleksfullt äktenskap med sin fru Hagia, som är domare. Tillsammans har de två vuxna söner. Den ene är i armén, den andre bor i Paris, dit han flyttat efter en skilsmässa för några år sedan.

Vid sidan av undervisandet arbetar Jochanan med en bok om det algeriska inbördeskriget. Men han har kört fast. Till hans hjälp kommer en av studenterna på universitetet, den unga arabiska kvinnan Samaher.

A.B. Yehoshua är en skarp iakttagare av det sociala och politiska livet i Israel och skildrar här levande och initierat ett samhälle där judar och araber försöker leva tillsammans i fred och vänskap.

A.B. Yehoshua föddes 1936 i Jerusalem. Han är en av Israels främsta författare och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat Bookerpriset 1992. På svenska har tidigare utkommit Älskaren, Sen skilsmässa, De fem årstiderna samt Herr Mani.

(Brombergs)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

546

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Översättning från den engelska utgåvan med titeln: The liberated bride