Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Magikerna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är bevisligen ett geni. Dock är han fortfarande hemligt besatt av en serie fantasyböcker han läste som liten, om det magiska landet Fillory. I jämförelse med det känns allting i det riktiga livet grått och meningslöst.
Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett hemligt och synnerligen exklusivt college i New York, där han ska komma att genomgå en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern magi. Han bekantar sig också med annat man stöter på i college: vänskap, kärlek, sex, alkohol och droger. Trots det saknas någonting fortfarande, och magin skänker honom inte den lycka och äventyrslust han hoppats på.
Det finns heller ingenting som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen…

Magikerna är den första och efterlängtade delen i trilogin som gick rakt in på New York Times bästsäljarlista. Boken släpptes i USA 2009, den är såld till 23 länder och filmrättigheterna för boken är sålda.
I augusti 2011 belönades Grossman med John W. Campbell Award för bästa nykomling.

(Pocketförlaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Quentin gjorde ett magiskt trick. Ingen märkte det.
De gick försiktigt längs den ojämna trottoaren i det kalla vädret: James, Julia och Quentin. James och Julia höll varandra i handen. Så var det numera. Trottoaren var inte tillräckligt bred, så Quentin sackade efter likt ett surmulet barn. Han hade hellre varit ensam med Julia, eller bara ensam helt enkelt, men man kunde inte få allt. Alla tillgängliga bevis pekade i alla fall övertygande i den riktningen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

437

Språk

Lisätietoja

Finns även som pocket, e-bok och ljud-bok.