Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att kunna le

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Birgit Klockars' nya bok från Kina är skriven i berättelseform - och den är en skildring som redan genom sin sakrikedom och kunnighet har förmågan att fängsla läsaren. Författarinnan, som räknar Kina som sitt andra fosterland, tecknar här säkert och livfullt några livsöden från det nya Mittens rike - barn, vuxna och åldringar i krigets och nödens vardag.

Med särskild värme skriver Birgit Klockars om barnen. >>Lilla syster>> och >>Stora syster>> är två förtjusande porträtt som länge dröjer kvar i läsarens minne, och den tro på framtiden som de företräder ger tillsammans med författarinnans varma religiösa förvissning en positiv grundton åt boken. >>Att kunna le>> förmedlar ett personligt perspektiv på dagens Kina, fritt från politiska lidelser och återgivet, inte genom en resande främlings, utan genom en trofast väns ögon.

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

196

Förlag

Språk