Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nu och då i skärgården

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Maj-Britt Eriksson skriver om skärgården, om våren, sommaren, hösten där, och lite grand om vintern, är det som om den log mot henne med hela sitt vackra ansikte - ja, som om själva åskan, när den plötsligt tar livtag på skog och vatten, sprack ut i leenden med blixtrande huggtänder för att stoltsera med sin skönhet inför den ensamma kvinnan på ängen och klippan eller på fjärden i båt.
Nåja, ensam. Nästan alltid har hon någon med sig, antingen det är ett brorsbarn eller en väninna, farmor eller taxen Bambi, ty för Maj-Britt Eriksson är närheten till det levande viktigast av allt, människor som djur och natur. Men det är ändå hon som tecknar ner vad hon ser och förnimmer, hon står mitt i med allting omkring sig. Det är genom henne som det andra får liv och blommar.
Själv skulle hon nog springa och gömma sig för en formulering som den sista. Skärgården lever ju för oss alla, skulle hon invända, och vi för den och varandra. Få har dock begåvats med Maj-Britt Erikssons mottaglighet för värdena i detta umgänge under kustens himmel, och inte många kan förmedla dem som hon, på en sorts prosalyrik som är både saklig och sinnlig och lyser av ömhet och humor.
Maj-Britt Erikssons nya bok är bräddad med sådana kvaliteter. Än en gång framträder hon som en av våra yppersta skärgårdskildrare.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

133

Förlag

Språk