Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Akilles häl

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I nådens år 1660 går 22-kanonersskeppet ”Resande Man” under. Slås i spillror mot klipporna utanför Landsort i novemberstormens vitskummande raseri. I det grönsvarta djupet försvinner också Rikskanslerns skatt, oändligt kostbara mutor i guld till Polens kung för att vinna honom över på svensk sida mot den ryske björnen.
I trädgården till kejsarinnan Elisabets villa på Korfu ser Akilles med smärtfyllda ögon mot himlen, döenden med en pil i den sårbara hälen. Här skördar döden snart ett nytt offer.
Utanför ljungade åskan och granskogen stod tät runt huset i skogen. Mannen som låg böjd över skrivbordet rörde sig inte. Men han sov inte, han var död. Och i munnen blänkte ett guldmynt.
Johan Kristian Homan, antikhandlaren från Gamla stan, återkommer i en spännande, kultiverad och underhållande deckare. Ett ”måste” för varje Homan-vän. Den spänner över tre århundraden och rör sig mellan Vättern, Östersjön och Medelhavet. (Baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Om jag hade lidit av melankoli, podager, hypokondri och förstockade vätskor, för att inte tala om impotens och stenplågor, så hade ingen ort i Sverige varit lämpligare än den där jag befann mig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

En Homandeckare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

288

Språk

Lisätietoja

Andra utg.:

Wahlström & Widstrand: 1991, 1998