Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döden kom till rätta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Författaren Tor Säters senaste bok liknar ingen av hans tidigare. Stora delar av texten är spårlöst försvunnen, försvunnen inte bara ur den version Tor Säter skickat till förlaget utan också ur den han bevarar hemma på PC:ns hårdskiva. Misstanken uppstår att det knappast är fråga om ovana vid ny teknik – de saknade textpartierna innehåller något som av någon upplevts som högst obekvämt.
Paul von Martens nya bok – efter en paus på sex år – handlar om mycket mer än datorproblem. Det är en thriller förlagd några år in i framtiden, där de välbeställdas Grankulla skyddas mot icke-önskvärda element med hjälp av vägspärrar, och den ryska maffian åker omkring på gatorna i Helsingfors i stora svarta bilar. Döden kom till rätta är en stor roman om en framtid som snart kan vara samtid.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

318

Språk