Lita på din tonåring!

Typ

faktaböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tonåringen är inte ett problem utan ett barn som håller på att bli vuxen, som fortsatt behöver en vuxen att prata med (men kanske inte lyssna på) och som behöver uppskattning för den hon är.
Tonåringen ska frigöra sig från föräldrarna och det krävs ibland starka uttryck för att klara det. Därför måste tonåringen få bullra eller stänga in sig och inte minst misslyckas - tonåringen gör ju många "vuxensaker" för första gången. Det är sällan det blir rätt på en gång.
Det är i grunden författarens inställning. Ingegerd Gavelin är socionom och har under sitt yrkesliv både arbetat med tonåringar och deras föräldrar. Den kunskap hon förvärvat sammanfattar hon här och får läsaren att förstå varför tonåren är så jobbiga - och så roliga.
I boken ges exempel på en rad mer eller mindre vanliga situationer som man kan möta som tonårsförälder, och författaren visar på ett konkret sätt hur vi kan agera för att tonåringen ska växa och kunna ta eget ansvar. För boken handlar om både tonårsutveckling och föräldrautveckling.
I boken kommer också många tonåringar själva till tals om sina liv.
Ur innehållet:

Tonårsutveckling
Att vara tonårsförälder
Kommunikation och konflikter
Tonårsflickor
Tonårspojkar
Sex
Skolproblem
Internet, datorspel och dokusåpor
Ätstörning
Depression och ångest
Tobak, alkohol och droger

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

om trots och tillit

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

161 [1]

Förlag

Språk