Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gripanderska gården

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bonadea har blivit lillpiga hos herr Turiam, besvärjare och alkemist. Herr Turiam håller till i Gripanderska gården, natt efter natt vakar han över puttrande grytor och osande ugnar. Han säger: Livets ursprung är eld. Herr Klingkors, rådmannen, har lånat honom pengar och börjar nu hota och ansätta honom. Herr Turiam griper till farliga medel för att göra sig kvitt sin skuld. Bonadea sänds i hans hemliga ärenden ut i främmande världar. Sanna, Silja och Sissela undrar varför hon aldrig mera syns till i Halters-familjens kök. Samtidigt har de fullt upp av egna bekymmer. Deras mamma har blivit svårt sjuk och måste flytta bort till Klockarback-lill-Fia, som lovat bota henne. Baksidestext.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Genom staden Tulavall rinner två små bäckar, Tislabäcken och Surbrunnsbäcken, den ena åt väster och den andra österut. Båda har gott och osinligt vatten, men barnen tycker att Tislabäcken är den viktigare, för man kan bättre leka i den.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

116

Språk

Lisätietoja

Ingår i samlingsvolymen Fru Sola 1984

Utgivningstid

Sidantal

86

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Första publikation

ja

Språk

Ingår i samlingsverket