Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gottfrid och Teodora

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På skolvägen mobbas Gottfrid av en äldre pojke som heter Harry. Han försöker försvara sig och planerar till och med att skjuta Harry med farfars gamla pistol. Men så en dag blir han överkörd. Han vaknar i ett litet rum högt uppe i JOhanneskyrkans torn och han har vingar. I rummet bredvid bor Teodora som också har vingar, ja hela kyrktornet är fullt av unga och gamla vingmänskor.
Vingmänskorna har oftast väldigt roligt tillsammans men de lever också farligt. Gottfrid och Teodora får i uppdrag att befria en vingmänska som tagits till fånga av fiender. Och när en svartsjuk flicka försöker tända eld på skolans Lucia är det det Teodora som får komma till undsättning.

Erik Wahlströms stil är underfundig och humoristisk, han har hittat på en fantastisk värld på gränsen mellan himmel och jord.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

167

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

191

Språk

Översättare