Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En röst för döden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Rhea Moser har blivit förtjust i en politiker, Peter Holst. Han är riksdagsman och en av partiets påläggskalvar, en man som räknar med att snart bli partisekreterare. Eftersom Rhea har ett samhällsengagemang skriver hon in sig i hans parti och börjar arbeta för det.
Efter ett tag börjar Rhea fundera över om hon gjort rätt. I stället för den idealitet som hon trodde var främsta drivkraften möter hon på många håll småskurenhet, avund, missundsamhet, intrigmakeri och framför allt maktbegär.
Dolda aggressioner och en hemlighet med politiskt sprängstoff leder till mord. Rhea övertalar Rosenbaum att bli den anhållnes försvarsadvokat. Det blir en rättegång där många gamla surdegar blir synliga, instängd unkenhet vädras, de gamla skeletten skramlar i garderoberna. De dramatiska scenerna avlöser varandra i rättssalen tills den oväntade sanningen står klar . oväntad för alla utom för Samuel Rosenbaum, som än en gång i sin illusionslöshet har sett rakt igenom människors livslögner. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Det var ett tjatande och kältande, ett gnetande och ältande, ett idisslande och saggande, ett grävande i detaljer tills de löstes upp i sina beståndsdelar, ett penetrerande och kalfatrande, ett blötande och mumlande.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Detektivroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

308

Förlag

Språk