Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pestens tid

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En gammal Cheva kryssar sig långsamt och vingligt fram mot Bill Hapscombs Texaco-mack i Arnette nära Houston. Den ostadiga färden slutar med att bilen kör rätt in i macken, totalramponerar den och slutligen blir stående. I bilen finns en svårt sjuk man, hans döda hustru och barn.
Då är så mardrömmen börjar. På några veckor slås hela civilisationen ut av en ”superinfluensa”. Städerna stinker av ruttnande kroppar, vägarna är oframkomliga, fulla av havererade fordon med döda passagerare, som försökt fly undan farsoten. Världen har stannat.
De få överlevande, bedövade av sorg och fasa, vet först inte om varandras existens men så småningom bildas mindre grupper. Då kommer drömmarna, onda drömmar och goda drömmar som, utan att dessa övergivna och förvirrade människor själva vet hur, leder dem och samlar dem på två olika ställen på ömse sidor om Klippiga bergen. Två samhällen uppstår: ett i öster, Frizonen, där man försöker bygga upp det gamla samhället under demokratiska former, och ett i väster under ledning av ”den svarte mannen”, vars första och viktigaste mål är att förgöra Frizonen. Det drar ihop sig till den stora och avgörande striden mellan det goda och det onda …

Pestens tid anses vara en av Kings bästa böcker, läst och uppskattad, inte vara av skräckläsare, runt om i världen. (Baksidestext)
Hela civilisationen är utslagen av en superinfluensa. Städerna stinker av lik. De få överlevande är bedövade av sorg och fasa, men söker sig till sist samman i mindre grupper. Då uppträder, först som drömmar, två krafter som vill samla de överlevande till sig. Den ena kraften vill förgöra den andra och en avgörande strid stundar.

När första utgåvan av Pestens tid landade på bokhandelsdiskarna var Stephen King ännu ett okänt namn. Det amerikanska förlaget ville inte satsa en förmögenhet på en tegelsten av en ännu oetablerad författare. King hade därför fått stryka 400 sidor av sin text. Numera är Stephen King minst sagt etablerad, han har därför sett över sin ursprungliga version, gett den en ordentlig gnuggning och här är den nu: den oavkortade, genomarbetade och mera utvecklade Pestens tid.

(baksidestext, 1995)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Hapscombs Taxaco-mack låg vid väg 93 strax norr om Arnette, en oansenlig håla ungefär 18 mil från Houston. Den här kvällen var stamgästerna där. De satt vid kassaapparaten, drack öl, småpratade och såg insekterna flyga mot den stora ljusskylten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Undertitel

den oavkortade versionen

Utgivningstid

Sidantal

1175

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

833

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Pestens tid. Den oavkortade versionen (1175 s.) - Legenda/Natur och kultur, 1995

Utgivningstid

Sidantal

2 nid. (1344 s.)

Språk

Översättare