Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den andra hustrun

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Temudjin härskar över en liten folkspillra som ständigt hotas av starkare makter. En av hans ungdomsvänner lyckas skapa förbund med flera fiender och låter sig utropas till Gur-Khan, alla folks Khan.

Maktbegär och politiska sammansvärjningar gör att de forna vännerna snart inte kan undvika att hamna i krig med varandra. Intrigen lättar när Khulan, en vacker dotter till en fiendehövding, intelligent och målmedvetet börjar manipulera det politiska skeendet. Hon är ute efter att gifta in sig i en stark klan så att hon kan få mer makt. Hon skyr inga medel och hennes yttersta ambition är att krossa uppkomlingen och arvfienden Temudjin. Men en ny oväntad fara tornar upp sig. Den kommer i skepnad av den sorts kärlek som får människan att svika allt annat: passionen.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det enda jag väntade på var ordern. Jag var torr i munnen. Jag harklade mig. Jag ville spotta. Jag märkte att det var svårt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

En roman om Djingis Khan
Tredje boken om hu Temudjin blir utvald till Djingis Khan

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

383

Språk