Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I drottningens närhet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

1500-talets England är fyllt av intriger och ond bråd död! När Henrik VIII dör efterlämnar han två döttrar: Maria och Elisabet. Maria ärver tronen och hennes regeringstid går till historien som en tid av religiös fanatism och förföljelse. Hon kallas också Maria den blodiga. Men även hennes syster är beredd att gå väldigt långt för att bli den som ska styra England

Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är Hannah på flykt. Hon och hennes far tror att de kan leva i trygghet i England som under Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens äldsta dotter, Maria, blir drottning. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien. När drottningen väljer Hannah till sin förtrogna befinner sig Hannah plötsligt i intrigernas centrum. Hannah får aldrig låta någon ana att hon är judinna, för varje felsteg kan leda till döden. Men snart dras hon in i de hemliga planerna att få Elisabeth Anne Boleyns dotter på tronen. Mitt i denna maktkamp står Hannah och tvingas både till lojalitet och till svek.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

464

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

494

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 2004.