Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den första snön

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

”De var inte många. De bodde i var sin hydda. De var inte stora, inte större än en vuxen människas fot, eller låt oss säga en stor gubbes fot. Allting på dem var litet, ögonen och öronen och händerna och fötterna, och kläderna som de hade flätat ihop av vass, ängsull och av stora löv. De var hjulbenta och hade mycket korta halsar.”

Johan Bargums berättelse tilldrar sig på en ö utan namn. Mitt på ön finns ett litet berg. Berget kommer att spela en viktig roll i berättelsen om det lilla folket Bortomborna: Daniel och Dittan, Frida, Charlie, Blomberg och Bossen.

Det händer konstiga saker på ön, saker försvinner, saker flyter i land, ibland kommer Svarta skuggen svepande. Däremellan pysslar var och en med sitt, plockar svamp, fiskar, bygger en flotte. Och undrar vad det kan finnas på andra sidan, och vad som skall hända när den första snön faller…

Johan Bargum har skrivit en berättelse för barn och vuxna, som är full av hemligheter, av naturiakttagelser med poetisk lyster, av humor, lekfullhet och allvar.

Kapitelbok, från 9 år

Med teckningar av Kristiina Louhi.

(SetS)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

103

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

102

Språk

Illustratör