Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bombyx

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Frilansreportern Diane Harpmann, som tidigare sysslade med grävande journalistik, försöker döva sorgen efter en personlig tragedi genom att skriva ytliga livsstilsreportage. När hon ska göra ett jobb om kinesiska bröllop på restaurang Bombyx i Paris chinatown, hamnar hon mitt i en blodig eldstrid. Hon klarar sig undan med livet och några avslöjande foton i behåll.

Polisen tolkar händelsen som en uppgörelse mellan triader, men Diane tror inte på den teorin utan börjar undersöka saken tillsammans med en kollega. Spåren leder till ett bolag som forskar kring sällsynta blå rosor och som visar sig ha kopplingar till armén. När deras artikel publiceras, börjar vittnen försvinna medan andra ljuger och manipulerar. Diane dras in i sitt livs farligaste undersökning där hon själv snart blir måltavla. Efterforskningarna leder in i maktens kulisser där hon konfronteras med rysk maffia och nationella säkerhetstjänster i sina försök att avslöja en mycket hotfull hemlighet.

Anne Rambach har skrivit en modern och trovärdig kriminalroman med hög puls och nyanserade karaktärer. Hon har tidigare skrivit en rosad deckartrilogi som utspelar sig i Japan, och även tre essäer tillsammans med sin partner Marine Rambach. Bombyx är den första av hennes böcker som översätts till svenska.

Fyra romaner har riktat uppmärksamheten på Anne Rambach. Bombyx placerar henne definitivt bland Frankrikes främsta deckarförfattare.

(Sekwa)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

350

Språk

Översättare