Vår hund Oogy

Typ

faktaböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det var något med Oogy som gjorde honom speciell. Kanske var det att han saknade ett öra, kanske hans asymmetriska ansikte eller hans ivriga, energiska sätt att komma oss till mötes.

Vad det än var, lyckades han övertyga Larry Levin och hans två söner, Dan och Noah, att adoptera honom och ta med honom hem samma dag. En olycksalig, ful valp som hade använts som "bait dog" för träning av kamphundar, men mirakulöst överlevt efter att polisen hittat honom blodig och sönderbiten. Vanligtvis avlivar man hundar som denna, men av någon anledning opererades istället valpen och kunde så småningom få ett nytt liv hos familjen Levin. Namnet valpen fick var Oogy - en kärleksfull uttalsvariant av ordet "ugly".

Röster i media om Vår hund Oogy
"En fantastisk historia om en oförglömlig hund. Gör plats i ditt hjärta, för du kommer bli förälskad i Oogy. Och i denna bok."
Gary David Goldberg, skapare av Fem i familjen och författare av boken Sit, Ubu, Sit

"Oogys historia bekräftar det Dewey lärt mig att ett djur, även om det är skadat och på alla sätt uträknat, kan sprida otroligt mycket glädje då det hamnar i en kärleksfull familj."
Vicki Myron, författarinna till Bibliotekskatten Dewey

"Varmt rekommenderad till alla som behöver inspiration, vilket ju ALLA behöver."
Library Journal

"Hjärtevärmande."
Publisher's Weekly

"Oogy är en oväntad historia, full av överraskningar och egenheter. Den är till brädden fylld med kärlek och de möjligheter som livet ger."
Dog Fancy Magazine

(Bokfabriken)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

det är insidan som räknas

Utgivningstid

Sidantal

190

Språk