Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Träskofolket

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Harry Sjöman har i romanen Träskofolket skrivit ännu ett kapitel småländsk kulturhistoria. Handlingen utspelas under 1800-talets tre sista decennier och författaren ger här ett nytt prov på sin förtrogenhet med samhällsliv och förhållanden under en tid, som för oss nutida människor känns avlägsen. Han berättar om bönder, torpare och backstugusittare, om bruksfolk, präster och frikyrkliga, om rika och fattiga. Särlingarna tycks stå författaren närmast. Även hos en skojare och tjuvstryker hittar han ett och annat värdefullt korn.
Ett intressant galleri av personligheter framträder i romanen. Författaren bemödar sig om att tränga på djupet hos de människor han skildrar. Bokens centralfigur är den plötsligt föräldralöse Kristoffer, son till en medellös åttingbonde. Här tecknas ett intresseväckande människoöde.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

328

Förlag

Språk