Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kleopatras kam

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tre vänner, ett café och några mord

"Jag har ett uppdrag åt er. Jag vill att ni ska mörda min man.” Orden yttras av en äldre kvinna som kommer in på det nystartade företaget Kleopatras kam. Hon vill bli av med sin misshandlande man, och hon är beredd att betala ordentligt för tjänsten."

Visserligen har Kleopatras kam som affärsidé att lösa människors problem, men aldrig hade vännerna Anna, Mari och Fredrik väntat sig ett sådant uppdrag. Fram till denna underliga förfrågan har deras verksamhet bestått i att hjälpa människor med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och barnuppfostran. Nu ställs allting på sin spets och snart upptäcker de att de egentligen inte vet någonting om varandra eller hur långt de är beredda att gå...

I Kleopatras kam blandas svarta upplevelser och desperation med nybakade bullar och skratt. Samtidigt är det en roman om älskande människor som hittar olyckan – och lyckan – där de minst anar det. Maria Ernstam har en helt egen röst på den svenska litteraturscenen.

Maria Ernestam är journalist och bor i Stockholm tillsammans med sin man och två barn. Med humor, allvar och skärpa beskriver hon människans dubblehet, kontrasten mellan ont och gott, svart och vitt. Maria Ernestam debuterade 2005 med den kritikerhyllade Caipirinha med döden, 2006 kom uppföljaren Busters öron, som blev en ännu större framgång.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

342

Förlag

Språk