Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Portugals glans och ära

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sedan generationer har Isildas familj haft sitt hem i Angola och levt de vita plantage-ägarnas europeiska överklassliv på den jord som portugiserna en gång konfiskerade, men nu håller hennes värld på att rasa samman. Hennes man har supit ihjäl sig, och sina tre barn har hon inte sett sedan hon för arton år sedan skickade dem till Portugal på en överfull flyktingbåt. Hon har styrt sin bomullsplantage med järnhand, men inbördeskriget drar allt närmare. Tillsammans med två svarta tjänarinnor ger Isilda sig av på en desperat vandring mot kusten.
António Lobo Antunes betraktas som Portugals främste författare i sin generation. Hans författarskap har väckt stor uppmärksamhet även internationellt, och hans böcker har översatts till ett tiotal språk. Portugals glans och ära som är en storslagen och djupt gripande roman om kolonialismens absurditet och tragiska konsekvenser är den åttonde romanen av Lobo Antunes som Forum ger ut.
(Forum)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

350

Förlag

Språk

Översättare