Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En afrikansk affär

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En aprildag i mitten av 70-talet lånar berättaren ut sin villa i Uppsala åt en rik vän som använder sin förmögenhet för att stödja frihetsrörelser i Tredje Världen. En av deltagarna i det hemliga mötet är Donald Douglas, en svart läkare som arbetar på Akademiska Sjukhuset. Den afrikanska gerillan behöver hans tjänster och motvilligt återvänder han till sitt hemland. I Lambias huvudstad Georgeburg dras han steg för steg in i inbördeskriget.

Lars Widding har med EN AFRIKANSK AFFÄR skrivit en dramatisk roman om situationen i dagens Afrika men ger även en nyckel till den historiska bakgrunden till dagens förödande stammotsättningar.
(Text från omslag)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jag undrar hur den här historien egentligen börjar.
Fastän jag haft flera år på mig att grubbla över den saken är jag inte helt säker på var det första inslaget i varpen ska placeras.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

368

Förlag

Språk

Illustratör