Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fredens hav

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Fredens hav kallas Östersjön av propagandan. Sjökapten Mark Bergham och hans besättning på högsjöbogseraren Tunguska får i denna salta och händelseladdade sjöthriller erfara att den ingalunda gör skäl för det namnet utan snarare borde heta – Äventyrens hav.

(baksidestext)
I storm och snöyra lämnar två "spökfartyg" Helsingfors en mörk decemberdag: högsjöbogseraren Tunguska och en stor pråm som sålts till Spanien för skrotning. Ombord finns en hastigt hoprafsad finländsk besättning under befäl av den unge sjökaptenen Mark Bergham. Den brådkande avfärden oroar honom och när han finner att han saknar tullklareringspapperen anar han att det inte är något vanligt uppdrag han fått.

Ute till havs, i en rasande orkan med svår nedisning, inträffar en serie händelser som så småningom visar sig vara sabotage. Bergham upptäcker att den gamla rostiga pråmen för en mycket hemlig och värdefull last och att han själv blivit indragen i en konflikt på högsta politiska nivå.

Under den skoningslösa kampen mot havet och mot en mäktig fiende får Mark Bergham och hans besättning erfara att Östersjön ingalunda gör skäl för propagandanamnet Fredens hav.

Peter Strömsnäs, född i Jakobstad 1938, gör med denna salta och laddade sjöthriller en mycket lovande debut.

(Bonniers, text från bokens omslag)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Telegrammet gick ut över Finska Notisbyråns telexlinjer på kvällen den tredje december 1974 över ett Finland som var svept i mörker och yrande snö; vinterns första ordentliga snöstorm.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

250

Språk