Pojken i dimman och andra skymningsberättelser

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Jag tilltalas av vetskapen att det finns en annan dimension utanför den värld vi ser framför oss och att några av oss är mera lyhörda än andra för det som inte syns. Jag tycker om berättelser som får golvet att gunga under fötterna - inte mycket men så pass att man förstår att vad som helst kan hända."

De tretton berättelserna i Yvonne Hoffmans nya bok handlar mycket om den andra dimensionen, om kusliga, oförklarliga incidenter mitt i en vardaglig verklighet. Yvonne Hoffman hanterar skickligt sättet att bygga upp en berättelse steg för steg, så att känslan av osäkerhet och och obehag smyger sig på nästan omärkligt, så att den fulla effekten drabbar läsaren i rätt ögonblick.
(baksidestext)
Innehåll: Tystnadens trasiga kanter, De svarta kråkorna, En ny bekantskap, Drypande fotspår, Klockspelet, Pojken i dimman, Torggrottan, Hjortronmossen, Snö, Gården, Stenar för dagar, stenar för nätter, Tarralea, Jag är här för din skull.

Originalspråk

Textutdrag

Tystnadens trasiga kanter
I höstas åkte jag över till Tallinn tillsammans med min fjortonåriga sondotter Emma och hennes amerikanska väninna, Bonnie Albing, vars anfäder hade sina rötter i Baltikum för länge sen. Vi njöt av att söka oss fram genom de slingrande gränderna i Gamla stan på Domberget och vi klättrade allra högst upp, där man har en utomordenltig utsikt över Tallinn och där Patkuli Trepp med sina 100 trappsteg går ner utanför muren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

166

Förlag

Språk