Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Skuggboxning

Typ
faktaböcker
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Skuggboxning är en självbiografisk berättelse som omfattar en utvecklingshistoria, en sjukdomshistoria, en tidshistoria och en kärlekshistoria.

Mona Martin skriver rakt och direkt om sitt liv och sina svårigheter, framförallt den återkommande depressionen och dess olika uttryck. Hon går tillbaka till den tidiga barndomen som så obönhörligt präglades av kriget, hon skildrar den stumma och fogliga ungdomen, studier, arbete, äktenskap och barn. Bakom den till synes ordnade tillvaron kämpar hon med sina demoner. Terapin blir slutligen en livlina som hjälper henne att långsamt erövra sitt eget liv och sitt jag. Det handlar bl.a. om att försöka komma åt tidiga destruktiva mönster och bearbeta den komplicerade relationen till modern. Ett viktigt kapitel utgör den senare djupa samhörigheten med Bertel, som hon första gången träffar på ett AA-möte.

Mona Martin är född 1939 och bosatt i Helsingfors. Hon har arbetat inom olika organisationer, bl.a. som förbundssekreterare på Svenska Kvinnoförbundet, som informationssekreterare vid Helsingfors stads skolverk och som översättare. Hon har tidigare gett ut romanen Svart is 1994. Boken utkom samtidigt i Finland och i Sverige (förlaget Trevi).

(Schildts)
Ämnen och teman
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
223
Förlag
Språk