Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mästersmeden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En gripande och mustig berättelse om fattigfolkets hjälplöshet mot myndighetens förtryck, men också kampen om bättre levnsdsvillkor. Här finns spänning, dramatik och humor!
Av Agda Wästerlund och Dagny Johansson, i bearbetning av Vera Grimm.

(Ord & visor)
Hjältarna i denna norrbottniska krönika är fattigfolket och särskilt kvinnorna. Giriga skogspatroner, hjärtlösa präster och en maktfullkommlig länsman förmörkar tillvaron för de hårt arbetande människorna.
Med kärlek och sammanhållning lyckas de fattiga torparna ändå stundom skapa sig en människovärdig tillvaro. Och ibland slår de tillbaka - som när Lovisa blir rasande på prästen, som sökt upp henne i ensamheten. I bakgrunden finns Pungsnurran, den mystiska lappkvinnan, som dyker upp när hon bäst behövs...
Vi får också ta del av människors fruktan för det övernaturliga, som den onde Mästersmeden - evigt fördömd - vilken går genom tiden och fjättrar människors själar.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

372

Språk

Illustratör

Lisätietoja

bearbetning och illustrationer: Vera Grimm