Tvåsamhet

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Tvåsamhet går Johanna Holmström rakt på smärtpunkterna. Med stor känslighet och oräddhet skildrar hon relationer i upplösning: mellan män och kvinnor, föräldrar och barn, en gravid kvinna och hennes foster.
Perspektivet glider som på film. Tvåsamheten avkläs alla värmande illusioner. Våld, sex och makt lurar under ytan: det välbärgade medelålders paret har anställt en oskuldsfull flicka för uppgifter hon inte hade en aning om, den dominante fadernn tvingar dotterns anarkistpojkvän ut på jakt. Förhållanden som rävsaxar: ingen undkommer oskadd. Men ändå närmar vi oss varandra.

(baksidestext)

Originalspråk

Textutdrag

Det blåser upp till storm under natten. Då han ligger i sängen och ännu inte har somnat men vilar på kanten till fallandet, i det där mjuka men känsliga tillståndet då ljuden verkar växa och bli större, hör han det rasslande, viskande ljudet av vinden som tar fart där ute och sveper upp allting som ligger löst och kan förmås att sättas i rörelse.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

noveller

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk