Åbo Poesidagar 6.-8.4.2018 : Poesins akustik

Aktuellt
16.3.2018

Från redaktionen: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Åbo poesidagar med temat poesins akustik infaller 6-8 april 2018

 

Åbo Poesidagar logo

 

Till Tua Forsströms poesi och Månskensbondens pop från Kvevlax tonar vi in Åbo poesidagar på temat poesins akustik. Den 6—8 april 2018 erbjuder vi ett avgiftsfritt program, och ljuddramat Tusenlugn på Bokens hus tjuvstartar redan på kvällen den 5 april.

 

Poesidagarna äger rum i Åbo centrum, med knutpunkt i Studion på Åbo huvudbibliotek (Slottsgatan 2). Poetry Slam på Restaurang Skolan, föredrag om poesin som klang och tanke av Fredrik Nyberg som är doktor i litterär gestaltning, och panelsamtal om att skriva och jobba med poesi är några av inslagen. Vi får besök av de färska debutanterna Emma Ahlgren, Sinéad Obrey och Adrian Perera, och får höra läsningar med flera av de främsta finlandssvenska poeterna. Ta del av det detaljerade programmet via Facebook-evenemanget eller via Åbo stads evenemangskalender.

 

Sedan startskottet 2002 har Åbo poesidagar etablerats som Finlands enda svenskspråkiga litterära festival med fokus på poesi. Poesidagarna återkommer vartannat år i början av april.

Arrangörer är Åbo stads fritidssektor i samarbete med Finlands Svenska Författareförening, Bokens hus, ämnesföreningen Prosa samt Folkets bildningsförbund. Åbo poesidagar 2018 understöds finansiellt av Kulturfonden Sverige-Finland, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond samt Svenska kulturfonden.

 

Läs mer: Åbo poesidagar