Ishavspirater

En spännande äventyrsberättelse i en fantasivärld, med pirater, sjöjungfrur och snövita islandskap. Fungerar både som högläsningsbok eller att läsa själv.

 

Det finns en legend om piraten Vithuvud som berättas för att skrämma barn. Vithuvud är en mycket kallblodig pirat, ofattbart rik och det värsta av allt är att han tar små barn tillfånga. Barnen tvingas sedan arbeta i hans diamantgruva och de återvänder aldrig mer hem till sina föräldrar. Den här berättelsen berättar Siri för sin syster Miki, men det hon aldrig kunnat ana är att sagan faktiskt är verklig.

 

En dag när Siri och Miki är ute och plockar bär går Miki för att plocka bär på andra sidan av ön. Plötsligt hör Siri ett skrik och hon rusar snabbt efter sin syster, som är försvunnen. Ute på havet ser hon ett skepp, som hon förstår tillhör Vithuvud. Siri ror snabbt hemåt för att hämta hjälp, dock utan resultat eftersom alla är rädda för Vithuvud och ingen vill frivilligt åka iväg efter skeppet för att rädda Miki. Deras pappa gör sig ändå redo för att försöka. Men deras pappa är gammal och Siri förstår att detta troligtvis blir en resa som pappan inte kommer att återvända från. Därför rymmer Siri hemifrån, fast besluten att rädda sin syster från den ökände Vithuvud.