Dagbok för alla mina fans

Har ni hört talas om Greg Heffley? Det är en pojke som förekommer i bokserien Dagbok för alla mina fans, av Jeff Kinney. På hal is är den trettonde boken i serien, och den senaste som publicerats på svenska.

Greg skriver om sin vardag och allt han råkar ut för i sin dagbok. Han är mycket olycksdrabbad, och tillsammans med kompisen Rowley råkar han ut för mycket äventyr och trubbel, både i skolan och hemma. Men för det mesta går det ändå alltid bra till slut. Greg bor med mamma Susan och pappa Frank, sin bråkige storebror Rodrick och sin bortskämde lillebror Manny. Det förekommer en stor mängd karaktärer i böckerna, t.ex. den konstige Fregley och Chirag Gupta som är lite annorlunda. Båda går i Gregs och Rowleys klass.

Böckerna om Greg är lättlästa och roliga. De innehåller många teckningar som Greg ritar i sin dagbok. 

På hal is utspelar sig under vintern när varm choklad är det enda som lindrar. Greg tycker inte alls om vintern som än är för varm, än är för kall. Skolan stängs när det kommer för mycket snö och barnen måste hitta på något annat att göra under dagarna. Grannskapet förvandlas till ett slagfält och Greg och Rowley måste kryssa mellan allianser, svek och stridande gäng. Hur ska de klara sig undan det gigantiska snöbollskrig som bryter ut?

Bokserien rekommenderas varmt, framför allt till de som är intresserade av dagboksromaner. Serien finns på svenska, finska och engelska i biblioteket. På finska heter serien Neropatin päiväkirja och på originalspråket engelska heter den Diary of a Wimpy Kid.

Här är en bokhylla där ni kan se alla böcker som ingår i serien

Dagbok för alla mina fans - bokhylla