Är du min bror?

Veckans boktips handlar om en liten brandgul häst. Han känner sig ensam och vill söka efter sin bror som varit försvunnen i många år. Men det är ganska svårt då han inte minns hur brodern ser ut. Han har bara ett halvt fotografi på sig själv. Men hästen tänker att om han hittar den som har den andra delen av fotografiet, så hittar han brodern. 

Hästen lägger in annonser i lokaltidningen. Han träffar bland annat en brandgul sportbil och ett brandgult lejon under sina sökningar. Ingen brandgul häst dyker upp. Det kommer bara fram en kaffefärgad häst, men inte heller han har den andra delen av fotografiet. De har roligt tillsammans, men de är ju inte bröder. Gör det egentligen någonting? Kan de inte bara vara vänner? Kanske är det just en vän som den brandgula hästen letar efter?

Boken har skrivits och illustrerats av Hsu-Kung Liu. Bilderna är enkla och stora, oftast över ett helt uppslag. Texten är skriven i versaler, och den är ganska lång. Boken rekommenderas därför inte till de minsta barnen, då även temat med den försvunna brodern kanske inte lämpar sig för de små barnen. Barn från ca 5 år förstår den säkert bättre.