Saker man inte vill veta

Veckans boktips är en roman för tonåringar eller unga vuxna. Den handlar om Evie vars föräldrar skilt sig. Hon gillar inte längre att läsa romantiska böcker och vill skänka bort alla sina romantiska böcker. Eftersom biblioteket är stängt för hon dem till ett litet bokbytarbord. En kvinna envisas med att hon ska ta hem en bok. Valet faller på en bok om dans, bara för att kvinnan envisas så mycket. Evie är inte intresserad av dans och tänker lämna tillbaka boken till den lilla dansstudio där boken kommer ifrån. 

Hon dras till dansstudion och är snart anmäld till en danstävling för amatörer. Hon ska dansa med Xavier, eller X som han kallas. En ung kille som drömmer om att bli rockstjärna. Deras danslärare Fifi försöker lära dem danssteg i flera olika pardanser, men det är lättare sagt än gjort. Hon vill också att de lär känna varandra så att de får en bättre kemi när de dansar tillsammans. Motvilligt börjar Evie och X träffas på fritiden. 

Evie har en hemlighet som hon inte berättar för alla. Det är så att hon kan få visioner om framtiden när hon ser par som kysser varandra. Hon kan se hur deras relation kommer att sluta och hur den började. Den första Evie fick en vision om är hennes syster Danica. Evies kompis Martin menar att Evie kanske kommer till en lösning om hur hon ska stoppa visionerna, genom att ha ett öppet sinne och ta del av dansstudions kurser. 

Det är en bok om känslor som Nicola Yoon har skrivit. Övre tonåren till unga vuxna rekommenderas boken för. Det finns fler ungdomsböcker av Yoon. Klicka på författarens namn.