Bror till salu

Veckans boktips handlar om Zoe och henns familj som befinner sig på semester i Italien tillsammans med en annan svensk familj. Zoe har en hemlighet. Hon vill bli världens yngsta IT-miljonär och hon vet hur det ska gå till. Hennes bror John liknar Justin Bieber. Zoe smygfilmar och fotograferar sin bror och lägger ut bilderna på ett Instagram-konto, som följs av Justins fans. Hennes videon och fotografier får en massa likes och kommentarer. Många vill köpa de klädesplagg och föremål som syns i bilderna. Många gånger snor Zoe Johns kläder och John kan inte förstå vart alla hans kläder försvinner. Pengarna Zoe får in går till ett konto, men Zoe vet inte hur hon ska få tillgång till pengarna utan att avslöja något för föräldrarna.

Hon kämpar med att få wifi att fungera i huset på den italienska landsbygden. Fansen kräver bilder av Justin och Zoe måste leverera för att hålla dem nöjda. Badbyxor, enhörningsmjukisar, toaborstar med Finding Nemo-motiv är sådant som fansen vill köpa och Zoe måste återigen smyga runt i huset och försöka sno Johns saker. Och inte bara hans saker, även den andra familjens saker. Tova och Ture heter barnen i den andra familjen. Ture är den jobbiga lillebrodern som får utbrott och tjuter när han inte får som han vill. Tova är den ordentligaste av dem alla och Zoe tycker att även hon är lite jobbig att umgås med. 

Fansen blir alltmer fanatiska och lyckas ta reda på var Justin, eller John, befinner sig. Plötsligt är de jagade av skrikande tonårsflickor som gör vad som helst för att få en selfie med sin idol. Zoe och Tova tvingas fly undan några av flickorna när de är inne i en grotta i närheten av huset. En mystisk grotta där det sägs att människor har försvunnit. När familjerna befinner sig i grottan hör de ett tjut som flickorna sedan tolkar till "aiuto", det italienska ordet som betyder hjälp. Är det någon som har gått vilse i grottans outforskade tunnlar? Och hur ska Zoe få ett slut på situationen med de skrikande fansen?

Bror till salu är A.K. Sydegårds debut. Boken är rolig och samtidigt spännande. Ca 180 sidor, rekommenderad för 9-12 år.