Litteraturevenemang

Litteraturevenemangskalender presenterar litteraturevenemang runt om i Finland. Kalendern finns också som gränssnittskomponent. Du kan använda gränssnittskomponenten på dina egna webbsidor. Kalendern upprätthålls av Boksampos redaktion.  

Finncon 2022

Espoo, Otaniemi
8.7. 16:00
9.7. 10:00
10.7. 10:00
Finncon on Suomen suurin science fiction- ja fantasiakulttuuritapahtuma.

Finncon järjestettiin ensimmäisen kerran 1986, ja vuonna 2022 se tullaan järjestämään 24. kerran. Kävijöilleen ilmainen Finncon kerää kolmen päivän aikana tuhansia ihmisiä kuuntelemaan ja katselemaan paneelikeskusteluja, esitelmiä, taidetta ja teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä miiteissä, käytävillä ja iltabileissä. Ohjelmaa on lähemmäs sata tuntia pukukilpailusta akateemisen konferenssiin. Kävijöinä ja esiintyjinä on ollut kirjailijoita, tutkijoita ja harrastajia ympäri maailmaa.

Finncon on hyvin kansainvälinen tapahtuma. Suurin osa kävijöistä on Suomesta ja muista Pohjoismaista, mutta kaukaisimmat tulevat aina Yhdysvalloista ja Kiinasta asti.

Finnconin monipuolisessa ohjelmassa tutkitaan toiveikkaina toisenlaisia todellisuuksia ja kuulostellaan kaikuja paremmista tulevaisuuksista. Seasta löytyy mm. fantastista Espoota, feministisiä utopioita, viisasten kiven etsijöiden salaisuuksia ja ohjeita kirjoituskissan käyttöön. Mukana ohjelmassa tietenkin myös kunniavieraat Magdalena Hai, Marko Hautala, Marianna Leikomaa ja Malka Older.

(2022.finncon.org)