Litteraturevenemang

Litteraturevenemangskalender presenterar litteraturevenemang runt om i Finland. Kalendern finns också som gränssnittskomponent. Du kan använda gränssnittskomponenten på dina egna webbsidor. Kalendern upprätthålls av Boksampos redaktion.  

Päätaloviikko

Taivalkoski
4.7. 9:00
5.7. 7:00
6.7. 10:00
7.7. 10:00
8.7. 10:00
9.7. 7:00
10.7. 10:00
Kesä toisensa jälkeen Päätaloviikko kokoaa Kallen fanit ja muut kulttuurinnälkäiset Taivalkoskelle.

On siinä tämän päivän kertojilla ihmettelemistä, kun tarinat sinkoilevat ja legendat elävät! Taivalkosken kotiseutupäivät alkoivat 1974 Joki-Jussin päivinä. 80-luvun alussa nimi muuttui Päätaloviikoksi. Päätaloviikko on koko perheelle tarkoitettu kulttuuriviikko.

Kalle Päätalo -seura, Päätalo-instituutti ja Taivalkosken kunta ovat Päätaloviikon vastuullisina järjestäjinä yhteistyössä muiden paikallisten yhteisöjen kanssa.

Päätaloviikkoa vietetään jälleen 4.-10.7.2022. Tervetuloa!

(Taivalkosken kunnan sivut)

Ohjelmassa mm. perinteikkäät perinnepäivät Kallioniemessä, Matti Puolitaipaleen järjestämä tietokilpailu Kalle Päätalon tuotannosta, Kenttäratakierrokset Metsäkylään sekä Isokumpuun ja Peuralammille ja tietysti Kalle Päätalo -seuran jäsentapaaminen. Myös Maija Saviniemi tulee esittelemään toimittamansa Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -teoksen syntyä perjantaina ennen Matin tietokilpailua ja jäsentapaamista. Tänä vuonna ei matkatakaan Raatteen tielle vaan Tuomo Horsma johdattaa kiinnostuneet Kuhmoon Talvisodan taistelupaikoille sekä talvisotamuseoon. Retken ilmoittautumistiedot löytyvät ohjelmatiedoista. Lisäksi Jukka Lamminen ilahduttaa Päätaloviikon kävijöitä Eino Leinon runoihin sävellettyjä lauluja -konsertilla Eino Leinon päivänä. Myös kotiseutumuseolla tapahtuu jos jonkinlaista, esimerkiksi miniheppaa voi silittää ja koristella perjantaina. Ja muutoinkin livemusiikkia on tarjolla, nimittäin Joose Keskitaloa, Huojuvaa Latoa ja Rällää pääsee kuuntelemaan ja katsomaan Jalavan liveiltamaan.

(Päätaloviikon ohjelmasta)