Litteraturevenemang

Litteraturevenemangskalender presenterar litteraturevenemang runt om i Finland. Kalendern finns också som gränssnittskomponent. Du kan använda gränssnittskomponenten på dina egna webbsidor. Kalendern upprätthålls av Boksampos redaktion.  

Helsinki Lit

Helsinki, Bio Rex
12.5. 17:00
13.5. 13:00
Kansainvälinen käännöskirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit järjestetään Helsingin Bio Rexissä 12.-13. toukokuuta 2023.

Helsinki Litin ohjelma on tänä vuonna – jos mahdollista – kovatasoisempi kuin koskaan. Nobel-voittaja Annie Ernaux’n ja kirjallisuuden seuratuimpiin ja rakastetuimpiin uuden polven ääniin kuuluvan Édouard Louis’n lisäksi mukana ovat ruotsalaiset August-voittajat Patrik Svensson ja Ia Genberg sekä sarjakuvataiteilija ja podcast-suosikki Liv Strömquist ja tukholmalaisia jengejä tutkinut toimittaja Diamant SalihuMukana ovat myös brittiläisen nykykirjallisuuden tärkeimpiin nimiin kuuluva Tessa Hadley, kriitikoiden ja lukijoiden ylistämä islantilainen Fríða Ísberg ja yhdysvaltalainen trans-kirjallisuuden voimahahmo Torrey Peters, antiqualais-amerikkalainen pitkän linjan kertoja Jamaica Kincaid sekä ranskalais-korealainen maailmanmenestykseen noussut esikoiskirjailija Elisa Shua Dusapin. Aiemmin uutisoitu unkarilaisen László Krasznahorkain vierailu Helsinki Litissä ei valitettavasti tällä kertaa toteudu.

Ulkomaiset vieraat kohtaavat Bio Rexin lavalla kotimaisia kirjailijoita ja kulttuurivaikuttajia.

Lauantaina 13. toukokuuta festivaalin ohjelman aluksi jaetaan myös perinteinen Jarl Hellemann -käännöskirjapalkinto, joka myönnetään vuosittain korkeatasoisen kaunokirjallisen teoksen laadukkaasta suomennoksesta.

(Tapahtuman kotisivuilta)