T-rex anfaller

Veckans boktips handlar om Jamie som flyttar till ett ställe som kallas Ammonitbukten. Jamie är mycket intresserad av dinosaurier och fossiler och sådant. Han har en app på telefonen. Dinosaurieklubben heter den och där har han kontakt med dinosaurieälskare över hela världen. En av dem är Tess. Vad han först inte vet är att Tess också befinner sig vid Ammonitbukten. Hon har hittat en grotta som de ska undersöka. Där upptäcker de fotspår av dinosaurier! De får syn på ett hål i väggen och blir nyfikna. De färdas då genom tid och rum till ett landskap där de får träffa levande dinosaurier. Den första dinosaurien de träffar kallar de Wanna. Den är liten och söt, och vill gärna äta illaluktande frukt som Jamie och Tess hittat. 

Men snart kommer en ny dinosaurie emot dem. En T-rex! Tyrannosaurus rex, en farlig köttätande dinosaurie som ryter och stampar så det känns i marken. Wanna måste rädda Jamie och Tess undan den hemska dinosaurien. Sedan återstår bara en fråga... Hur ska de hitta tillbaka till grottan de kom ifrån och kan de resa framåt i tiden igen, tillbaka till sin egen tid och värld?

Boken, som heter T-rex anfaller är skriven av Rex Stone, och har svartvita illustrationer av Louise Forshaw. Boken är lättläst och rekommenderas för 6-9 år. Boken har drygt 100 sidor, men själva historien är runt 80-90 sidor. Längst bak i boken finns några sidor med fakta om dinosaurier och fossiler. Just nu har det kommit tre böcker i serien om Dinosaurieklubben. Del 2 heter Triceratopsflykten och del 3 heter Stegosaurusräddningen