Överlevarna

Bokhylla

6 böcker

28.7.2023
|Alla bokhyllor

"Överlevarna" är en serie böcker för 9-12-åringar som liknar serien "Jag överlevde" av Lauren Tarshis. Båda serierna handlar om fiktiva barn som överlever verkliga händelser. Lauren Tarshis har skrivit alla böcker i serien Jag överlevde, men i serien Överlevarna handlar det om flera författare. 

Alice och attacken handlar om japanernas flygbombning av USA:s militärbas Pear Harbor 1941, under andra världskriget. Boken är skriven av Mayumi Shimose Poe.

Emmi i staden som brann handlar om Chicago som drabbades av en stor brand 1871. Boken är skriven av Salima Alikhan.

Fionas kamp för frihet handlar om en famij slavar i USA som flyr till stater norrut där slaveri är förbjudet. Jag vet inte årtalet när boken utspelar sig med antagligen på 1800-talet. Boken är skriven av Nikki Shannon Smith.

Lea och Kristallnatten handlar om 1938 när många judiska affärer och synagogor vandaliserades. Emma Carlson Berne har skrivit den boken. På pärmbilden står det att Nikki Shannon Smith är författare, men det är nog Emma som skrivit den. Det finns andra pärmbilder där Emma står som författare.

Sara och spanska sjukan handlar om en pandemi som gjorde att många människor dog 1918. Julie Gilbert heter författaren till den boken.

Tara på Titanic handlar om skeppet Titanic som sjönk i Atlanten 1912 efter att ha krockat med ett isberg. Nikki Shannon Smith är författare till boken.