Herr Kanins chokladfabrik

Veckans boktips inför påsken är en bilderbok som handlar om kaniner och hönor och choklad! Precis det som hör påsken till. Herr Kanin har en stor fabrik där de tillverkar choklad i olika former. Hans hönor värper riktiga chokladägg. Herr Kanin vill att hönorna ska värpa fler och fler ägg så att han blir rikare och rikare då han kan sälja ännu mera chokladägg.

Men, precis som i riktiga samhället när det är något människorna inte tycker om, börjar hönorna protestera! De orkar inte värpa så många chokladägg som herr Kanin vill ha och en efter en slutar de jobba! De lämnar fabriken. Herr Kanin får lösa problemet själv. Hur ska han kunna tillverka chokladägg om inte hönorna vill jobba? Kanske måste han börja tänka annorlunda. Går det att förhandla med hönorna och få dem att komma tillbaka till fabriken?

Boken är rolig och vackert illustrerad. Den rekommenderas för 3-6-åringar. Författare är britten Elys Dolan. Boken har ca 30 sidor. Den passar naturligtvis väldigt bra till påsken, men kan även läsas året runt, som en inledning på teman som strejk och demonstrationer.