Komplettera verkuppgifter i Boksampo med hjälp av en webblankett

Aktuellt
11.9.2017

Från redaktionen: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

I Boksampo finns en ny webblankett via vilken du kan skicka in tilläggsuppgifter om de verk som finns i Boksampos databas. Nu är det alltså möjligt för dig att själv föra in information om litteratur i Boksampo, utan att du behöver lära dig använda vår databas.

Blanketten finns på adressen http://www.boksampo.fi/sv/node/9555

Uppgifterna som fyllts i blanketten kommer till Boksampos redaktion för kontroll. Därefter för vi in dem i databasen och förändringarna syns i Boksampo under de närmast följande dagarna.

 

Anvisningar

De enda obligatoriska fälten i blanketten är e-postadress, verkets namn och verkets författare. Vi ber om din e-postadress för att redaktionen ska kunna kontakta dig ifall något är oklart gällande verkuppgifterna. Du kan fylla i så många fält du vill, men det lönar sig alltid att kontrollera vilka verkuppgifter som redan finns i Boksampo för att undvika onödigt arbete. Verkets namn och författare räcker för att vi ska veta vilket verk det är fråga om.

Blankettens struktur följer strukturen i Boksampos verkposter. Du kan alltså fylla i ämnesord för de olika fasetterna (ämnen och teman, personer och aktörer, platser för händelserna, konkreta platser för händelserna, tidpunkt för händelserna, o.s.v.). Dessutom kan du skriva en längre beskrivningstext, fylla på publikationsinformation som fattas och skicka in pärmbilder.

Om du är författare och vill komplettera uppgifter om dig själv, finns det en blankett för det här ändamålet på adressen: http://www.boksampo.fi/sv/node/3040

 

Välkommen med att fylla på det fritt tillgängliga finländska litteraturarvet!

 

Tuomas Aitonurmi / Boksampo